stamboom ALLES

 

 

Familie Cor Alles (1889-1967) & Nel Schermer (1891-1977)

Oom Cor en tante Nel woonde in de Kerkstraat in De Rijp. Het was misschien niet erg schoon in huis, maar voor ons stadskinderen was het daar een paradijs: Ze hadden kippen, eenden en 2 geiten in de tuin. En aan de daaraan grenzende sloot lagen 2 roeiboten, waarop we konden vissen.

Ik weet nog dat de moeder van tante Nel ("opoe": Catharina Schermer-Braak, 1866-1955) ziek op de divan in de huiskamer lag.


Catharina Schermer-Braak

Oom Cor had volgens mijn moeder (Nel de Groot-Dekker) astma (?) opgelopen tijdens de mobilisatie (1914-1918). Hij kreeg daarom speciale medicijnen toegestuurd en een uitkering waarmee hij een olieventbedrijfje kon opzetten.

Kinderen:

 


Maarten (l) en Klaas Alles


Cor Alles Jr
met zijn haarscheiding
nog rechts


Klaas AllesOvl Catharina 1930
tgv tbc


1926: Catharina met de hond
voor de hondenwagenKerkstraat


Ford Anglia

Cor Alles Jr kwam eens (ca 1955), voor naaiwerk, met zijn moeder, vrouw en kind in zijn Ford Anglia naar ons toe (Nel de Groot-Dekker). Dat viel niet mee: Het was winter en de auto had geen verwarming, bovendien was de rit erg vermoeiend door het steeds moeten corrigeren van de stuurspeling.

Cor was aardappelverbouwer/handelaar en exporteerde naar Duitsland. Maar vanwege enkele aardappels van slechte kwaliteit tussen de goede, mocht hij na deze ontdekking niet meer exporteren ("die rotmoffen.."). Daar kreeg hij wel spijt van.

 

terug

HOME

 

^